Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz”

Mersin Barosu; ülkemizde adaletin güçler savaşına konu ve kurban edilmemesini isteyerek, yeni yılda Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz” mesajı verdi

Gündem 31.12.2013 16:32:24 0
 Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz”

Mersin Barosu; ülkemizde adaletin güçler savaşına konu ve kurban edilmemesini isteyerek, yeni yılda “Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz” mesajı verdi.

 

Mersin Barosu Başkanı avukat Alpay Antmen, yayınladığı mesajı ile tüm halkın yeni yılını kutladı. “Mersin Barosu ve şahsım adına tüm Mersin halkının yeni yılını kutluyor; yeni yılda sağlık mutluluk, huzur, barış ve refah diliyoruz tüm halkımıza” diyen Antmen, ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulunmayı da ihmal etmedi.

“Ama, artık güzel ülkemizde bir şeylerin değişme vakti geldi de geçiyor bile” diyen Başkan Antmen, “2014 yılında ülkemizde hukukun herkes için aynı ve eşit bir biçimde uygulanmasını istiyoruz. 2014 yılında Ülkemizde yargının tam bağımsız olmasını istiyoruz. 2014 yılında Ülkemizde yürütmenin, siyasi iktidarın ve her türlü oluşumun yargıdan elini çekmesini, yargıyı tehdit etmemesini, yargı bağımsızlığına gölge etmemesini istiyoruz. 2014 yılında salt parmak çoğunluğunun kanun yapmak için yeterli olmadığının anlaşılmasını istiyoruz. 2014 yılında ülkemizde adaletin güçler savaşına konu ve kurban edilmemesini istiyoruz.

2014 yılında ülkemizde uzun tutukluluk süreleri, masumluk karinesinin ihlali, tutuklu milletvekilleri, görevini yaptığı için tutuklanan tutuklu avukatlar ve basın emekçileri Özel Yetkili Mahkemeler, Roboski, Gezi olaylarında olduğu gibi kolluk kuvvetlerinin gereksiz, aşırı ve orantısız güç kullanmasını ve insanların öldürülmesini, Yüksekova’da olduğu gibi göstericilerin üzerine ateşli silahla müdahale edilmesini,  Ergenekon, Balyoz, KCK, ÇHD operasyonları gibi siyasi davaları, kadına karşı ayrımcılığı, kişilerin özel hayatına müdahale edilmesini, iletişim araçlarının dinlenmesini ve takibini, kadına karşı şiddeti, çocuk istismarını, çocuk gelinleri, her türlü insan hakkı ihlalini istemiyoruz… Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz… Her şeye rağmen, hiç şüpheniz olmasın, ümitsizliğe kapılmayın Cumhuriyetimizin temel kazanımlarına, tam bağımsız yargıya, insan haklarına, adalete, hukuka ve hakkaniyete Mersin Barosu başta olmak üzere tüm barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği sonun kadar sahip çıkacaktır, çıkmaya da devam edecektir. Unutmayınız barolar ve barolar birliği zapt edilmez kaleler gibi hukukun ve adaletin yanındadır” diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04